Uşak Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 14 Aralık 2020 tarihinde ‘Non-verbal communication in foreign language learning and teaching’’ başlıklı online hizmet içi eğitim düzenlendi. Zoom platformunda gerçekleşen eğitime Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanları katıldı.

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Fırat ALTAY’ın konuşmacı olduğu etkinlikte yabancı dil öğrenimi ve öğretiminde sözel olmayan iletişimin rolü ele alındı. Jestlerin, mimiklerin, sosyal mesafenin, dokunmanın, göz temasının kültürden kültüre değişebileceği, çok dilli, çok uluslu ve çok kültürlü yabancı dil sınıflarındaki yabancı dil öğretiminde ve öğreniminde öğretmenlerin ve öğrencilerin sözel olmayan öğeleri öğretirken veya öğrenirken zorluklar yaşayabilecekleri örneklendirilerek anlatıldı. Sözsüz iletişim ile göstergebilim bağına vurgu yapıldı. Ayrıca, günümüz teknoloji çağında öğretmenlerin ve öğrencilerin öğrendikleri yabancı dilin sözel olmayan öğelerini youtube videolarını izleyerek yurt dışına gitmeden de öğrenebilecekleri vurgulandı. Etkinlik soru-cevap bölümüyle son buldu.

14 Aralık 2020