26 Mayıs 2021 Çarşamba günü 16:00-17:00 arasında Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilen çevrimiçi etkinlikte Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan PAKER üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Diller Bölümü öğretim elemanlarına ve Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü İngiliz Dili ve Edebiyatı ABD öğretim elemanlarına yönelik olarak İngilizce konuşma becerisini ölçme ile ilgili bir konferans vermiştir. Konferansta ölçme kavramı, ölçme türleri, İngilizce konuşma becerisini ölçmede kullanılabilecek rubrikler ele alınmıştır. Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Diller Bölümü, Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim elemanlarının ve diğer üniversitelerdeki İngilizce öğretmenlerinin de katıldıkları etkinliğin moderatörlüğünü Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü İngiliz Dili ve Edebiyatı ABD Araştırma Görevlisi Mustafa ÇALI yapmış olup, etkinlik öğretim elemanlarının soruları ve sorulara konuşmacı tarafından verilen cevaplarla sona ermiştir.