20 Mayıs 2021 Perşembe günü 16:00-17:00 arasında Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilen çevrimiçi etkinlikte Ufuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet DEMİREZEN üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Diller Bölümü İngilizce hazırlık programı öğrencilerine ve Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü İngiliz Dili ve Edebiyatı ABD öğrencilerine yönelik olarak İngilizce telaffuz becerisini geliştirme yolları ile ilgili bir konferans vermiştir. Konferansta İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen Türk öğrencilerin İngilizcedeki sessiz sesbirimler ve sesli sesbirimler ile ilgili karşılaştıkları sesletim sorunları uygulamalı olarak ele alınmıştır. Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Diller Bölümü İngilizce hazırlık öğrencilerinin ve Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencilerinin katıldıkları etkinliğin moderatörlüğünü Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü İngiliz Dili ve Edebiyatı ABD Araştırma Görevlisi Mustafa ÇALI yapmış olup, etkinlik öğretim elemanlarının ve öğrencilerin soruları ve sorulara konuşmacı tarafından verilen cevaplarla sona ermiştir.